Inbreuk Intellectueel Eigendomsrecht

Wij staan klaar voor hulp, begeleiding en advies. Mogen wij ook u binnenkort ontvangen?

Het belang van handhaving van uw IE-recht - Voorkom verwatering en verlies

Wanneer u eenmaal beschikt over een geregistreerd intellectueel eigendomsrecht (IE-recht) of een auteursrechtelijk beschermd werk, is het cruciaal om dit recht actief te handhaven om verwatering en mogelijk zelfs verlies van het relevante recht te voorkomen. Als iemand anders uw recht zonder toestemming gebruikt en u onderneemt geen actie, kan dit worden gezien als gedogen. Herhaaldelijk gedogen van ongeautoriseerd gebruik kan leiden tot verwatering van uw merk, waardoor het uiteindelijk als generiek en algemeen wordt beschouwd, wat kan resulteren in het verlies van uw recht. Dit risico is vooral kritisch wanneer u uw IE-recht gebruikt voor franchising en/of licenties, omdat u het verlies van uw recht in dergelijke gevallen simpelweg niet kunt riskeren.

Hoe kunt u uw IE-recht handhaven?

Er zijn verschillende methoden van handhaving, waaronder oppositieprocedures en/of het indienen van bezwaar, het sommeren van ongeautoriseerd gebruik, of zelfs het initiëren van gerechtelijke procedures of arbitrage tegen dergelijk gebruik.

  1. Oppositieprocedure: Door middel van bewakingssystemen kunt u ontdekken of anderen proberen een recht te verkrijgen op iets waar u al IE-rechtelijke bescherming voor geniet. Als dit gebruik identiek of vergelijkbaar is, is het verstandig om actie te ondernemen. Ember law firm kan u adviseren over de noodzaak hiervan en welke stappen in elk geval genomen moeten worden.
  2. Sommeren van derde partijen: Als iemand anders uw IE-recht gebruikt, is het raadzaam om deze partij aan te spreken op het ongeautoriseerde gebruik. Hierdoor laat u zien dat u dit gebruik niet tolereert. Tevens kunt u de andere partij aansporen om het gebruik te staken en gestaakt te houden. Als er geen gehoor wordt gegeven aan uw verzoek, kunt u overwegen verdere stappen te nemen, waarbij Ember law firm u kan begeleiden.
  3. Gerechtelijke procedures / arbitrage: Als de partij die ongeautoriseerd gebruik maakt van uw IE-recht weigert dit gebruik te stoppen, kunt u dit alsnog afdwingen via arbitrage of een rechtszaak.

Bescherm uw IE-rechten actief en effectief met de ondersteuning van Ember law firm. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies en begeleiding bij de handhaving van uw IE-rechten. Heeft u een vordering op een andere partij en is de geschatte schade boven de € 25.000,-? Geen probleem. Wij werken samen met advocatenkantoren en kunnen dus ook zaken met een vordering van boven de € 25.000,- oppakken en uitvoeren.

Welke jurist kan u hierbij helpen?

Zishan Hussain

Strippenkaart pakketten

Heeft u af en toe juridisch advies of bijstand nodig? En als u een jurist nodig heeft, wilt u dan meteen verschillende juridische diensten voor een vast bedrag laten uitvoeren? Lees dan vooral verder!

Hoe werkt het?

U kiest één van de vier strippenkaarten waarmee u verzekerd bent van deskundig juridisch advies voor uw onderneming. Dat juridisch advies kunnen wij online of fysiek op locatie geven. U heeft te allen tijde inzicht in de door ons gemaakte uren. Bijvoorbeeld uren van onze ondernemingsrecht jurist voor begeleiding tijdens een overname van een bedrijf of bij een geschil tussen aandeelhouders. Of denk aan uren gemaakt voor het nakijken van de statuten of het schrijven van juridische brieven (let op: geen juridische contracten of algemene voorwaarden).

Strippenkaart M (7,5 uur)

  • 7,5 uur juridisch advies en/of bijstand
  • korting op het geldend uurtarief
  • 12 maanden geldig
€ 1.300,00

Strippenkaart L (15 uur)

  • 15 uur juridisch advies en/of bijstand
  • korting op het geldend uurtarief
  • 12 maanden geldig
€ 2.500,00

Bel ons

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 17:00 Zaterdag & Zondag: Gesloten
085 – 303 8277

E-mail ons

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie: contact opnemen

What an amazing experience. I have been working with Ember law firm for a few years now, specifically with Mr. Hussain Z. An amazing lawyer, fast, reliable, knowledgeable and overall just wonderful as a person. The fees are and for me were worth every penny every time and with every interraction. I can recommend them wholeheartedly and from my point of view they will remain my favorite law firm to work with.

Laurentiu Gabriel Sasu
december 14, 2022

Zeer professioneel en gericht antwoorden wordt er verstrekt vanuit Ember Law firm. De desbetreffende personen doen er alles aan om uw probleem tot in de detail weer te geven, hiermee beperkt er hoop geruis en/of problemen in de toekomst.

Sohail Mughal
september 16, 2022