Intellectueel Eigendomsrecht

Het Intellectueel Eigendomsrecht, afgekort als IE-recht, verwijst naar een juridisch domein dat betrekking heeft op het verwerven van eigendomsrechten op basis van intellectuele creativiteit. Het omvat verschillende rechten, waaronder:
  1. octrooirecht;
  2. merkenrecht;
  3. modellenrecht; en
  4. auteursrecht.
Word lid en ontwikkel jezelf tot een pro zzper of krijg toegang tot de antwoord op al je juridische vragen.

Bel ons

Ember-Members hebben toegang tot leerzame video’s, kunnen workshops gratis bijwonen, juridische modelcontracten met korting downloaden en diensten met korting afnemen.

Merkenrecht

Modelrecht en Auteursrecht

Inbreuk Intellectueel Eigendomsrecht

Geschillen

Wij komen op voor uw belangen, zonder dat u het stuur over de situatie verliest. Wij schikken een juridische procedure als dat verstandig is, maar gaan het gevecht aan in de rechtszaal als dat noodzakelijk blijkt. Standvastig. Wij benoemen pijnpunten als dat u helpt en nemen u mee de juridische uitgangspunten van uw situatie te vinden. U kunt gebruikmaken van diverse mogelijkheden:


Strippenkaart pakketten​

Strippenkaart M (7,5 uur)

€ 1.300,00

Strippenkaart L (15 uur)

€ 2.500,00

Veelgestelde vragen

Voor eenmalig juridisch advies kunt u ons telefonisch bereiken op 085 303 8277.

Let op: hier zijn kosten aan verbonden (100,00EUR excl. 21% BTW). Wij geven geen gratis juridisch advies. Pas nadat u als relatie bent aangemaakt in ons cliëntenbestand en de factuur heeft betaald, zullen wij uw vraag inhoudelijk behandelen. 

Bij ons zijn kennismakingsgesprekken gratis en geheel vrijblijvend. U betaalt bij ons vanaf het moment dat wij dossieronderzoek verrichten. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het lezen van contracten en e-mails.

Wij geven uit principe éénmaal aan dat stukken niet kosteloos worden gelezen. Dringt u aan en wilt u toch dat wij iets voor u lezen, dan rekenen wij vanaf dat moment ons geldend uurtarief.

Ja, dat is zeker mogelijk. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen wij via Zoom, Microsoft Teams of WhatsApp een videogesprek met u houden. Dit geldt ook voor een kennismakingsgesprek.

 

Een zaak met spoed oppaken is in beginsel mogelijk. Dit betekent dat een actie binnen 48 uur noodzakelijk is. Of het daadwerkelijk kan is afhankelijk van de drukte. U kunt uw (spoed)opdracht het beste via e-mail aan ons voorleggen. Wij laten u vervolgens weten of wij uw zaak met spoed kunnen oppakken.

Voor spoedzaken brengen wij 25% (spoed)toeslag in rekening.

Ja en nee. In sommige gevallen kunnen wij met u een betalingsregeling treffen. Hieraan verbinden wij mogelijk wat voorwaarden.

Zo gaan wij een betalingsregeling met u aan als het gaat om een vordering van minimaal €600,00 exclusief 21% BTW. De betaling mag u vervolgens in maximaal 3 (maand)termijnen aflossen. U kunt hierom verzoeken door contact op te nemen met onze afdeling administratie via admin@emberlawfirm.nl. Vermeld in het onderwerp altijd uw dossiernummer (begint met D). 

Een betalingsregeling is niet mogelijk als het gaat om verschotten (kosten van derden, zoals (gerechts)deurwaarders, de rechtbank of andere deskundigen die wij ten behoeve van uw zaak hebben of moeten inschakelen.