Incasso, want uw rekeningen moeten natuurlijk ook betaald worden..

U kunt bij ons terecht voor advies en begeleiding bij onbetwiste én betwiste vorderingen.
 

Ember-Members hebben toegang tot leerzame video’s, kunnen workshops gratis bijwonen, juridische modelcontracten met korting downloaden en diensten met korting afnemen.

Het minnelijk traject.

In het buitengerechtelijk (incasso)traject, ook wel het minnelijk traject genoemd, proberen wij een geschil onderling op te lossen. Het liefst zonder tussenkomst van de rechter en zonder gebruik van dwangmiddelen. Wij sturen voor een vast bedrag á € 100,00 exclusief 21% BTW het volgende om uw facturen betaald te krijgen:

Onbeperkt incasso module

Voor onze zakelijke relatiesbieden wij een losse module onbeperkt incasso voor een vast bedrag per maand. Deze incasso module kunt u bij Lwzjuristen.nl afsluiten voor vanaf €100,00 exclusief 21% BTW per maand! De hoogte van het maandelijks bedrag is afhankelijk van het gemiddelde aantal facturen dat u per maand uitstuurt.

Binnen deze module sturen wij voor een vooraf gesproken maximaal aantal dossiers de:

Heeft u te maken met betwiste vorderingen? Dan krijgt u met deze incasso module ook een korting van 10% op ons geldend uurtarief!

Hoogte van de factuur

In de wet staat aangegeven hoe hoog de incassokosten mogen zijn. De wettelijke incassokosten (WIK) worden berekend aan de hand van een staffel en is gebaseerd op het bijbehorende Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten (BIK).

Het doel van de wet is om vooral consumenten en eenmanszaken tegen onredelijk hoge incassokosten te beschermen.

Hoofdsom Percentage Maximum
Over de eerste € 2.500,00
15%
€ 375,00 (min. € 40,00)
Over de volgende € 2.500,00
10%
€ 625,00
Over de volgende € 5.000,00
5%
€ 875,00
Over de volgende € 190.000,00
1%
€ 2.775,00
Over het bedrag daarboven
0,5%
€ 6.775,00

Bel ons

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 17:00 Zaterdag & Zondag: Gesloten
085 – 303 8277

E-mail ons

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie: contact opnemen

Wat mensen van ons vinden

Ons team van juristen adviseert u zodat u weet waar u aan toe bent, vraagt u om aanvullende informatie en regelt uw juridische zaken namens u. Wij nemen deze taken graag voor u uit handen.

Nee. Een enige en laatste betalingsherinnering is voldoende. Ons advies is om 1 betalingsherinnering te verzenden en na 3 dagen een aanmaning te sturen. Meer herinneren of aanmanen is niet effectief en kost u alleen onnodig veel tijd.

 

Als het gaat om particulieren. De 14-dagen brief (WIK) hoeft u niet te sturen als uw klant een bedrijf (B2B) is.

Een bedrijf is direct incassokosten verschuldigd, zodra de geldende betalingstermijn is verstreken. Uw vordering is daarmee direct opeisbaar. Bedrijven moeten dus direct incassokosten betalen vanaf de datum van betalingsverzuim. Tip: neem wel de algemene voorwaarden door, want hierin kan staan dat er eerst een ingebrekestelling moet volgen!

Bij een betwiste vordering geeft uw klant of opdrachtgever aan dat hij een ‘goede’ reden heeft om de factuur niet te betalen. Deze reden kan zijn: een afspraak die niet volgens de overeenkomst/contract of algemene voorwaarden is nagekomen. Bij een betwiste vordering zal het buitengerechtelijk traject moeten worden doorlopen. Direct uw debiteur voor de rechter slepen kan u duur komen te staan, vooral als de reden van uw debiteur gegrond is! Heeft u te maken met betwiste vorderingen? Wij bekijken of de betwisting juridisch gegrond is en voeren namens u het verweer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bij een onbetwiste vordering geeft uw klant of opdrachtgever aan dat hij niet wil of kan betalen. Uw schuldenaar heeft dus geen geldige redenen opgegeven waarom hij niet heeft betaald.

Neem de dagvaarding serieus en schakel hulp in! Verschijnt u niet voor de rechter om verweer te voeren, dan kunnen de vorderingen van de eiser worden toegewezen = hoge kosten voor u. Stuur een e-mail naar info@lwzjuristen.nl en wij kijken graag of wij iets voor u kunnen betekenen.

Nee. Wij werken wel op basis van no cure-low pay. Dit betekent concreet: een verlaging van ons geldend uurtarief plus een success fee. De success fee wordt berekend over het bedrag dat wij totaal voor u incasseren en niet over de hoofdsom. Dat bespaart u weer wat geld.

U kunt eenvoudig een incasso opdracht bij ons indienen. Stuur een e-mail naar admin@emberlawfirm.nl of vul ons formulier hieronder in en wij kijken graag of wij iets voor u kunnen betekenen.

Hoogte van de incassokosten

Zeer goed geholpen door Zishan en zijn team m.b.t. juridisch advies met verschillende vragen over arbeidsrecht. Uiteindelijk heeft Zishan het proces tot het overeenkomen van een VSO volledig overgenomen en heeft dit tot het gewenste resultaat geleid.

Razwan Nawaz
maart 14, 2022

Zishan is zeer bekwaam en behulpzaam. Persoonlijk en toegankelijk in zijn communicatie. Hij maakt het voor je begrijpelijk, waardoor je zelf ook begrijpt wat er voor je zaak gedaan moet worden. Ik zou hem zeker aanraden als je een betrouwbare en bekwame Jurist nodig hebt.

Osman Goktas
januari 14, 2022