Voor een constante cashflow en gezond bedrijf
U kunt bij ons terecht voor advies en begeleiding bij onbetwiste én betwiste vorderingen. Al mogelijk vanaf € 50,00 exclusief 21% BTW.
Winnaar:
Business Excellence Awards 2022
Best Labour law & Debt collection advisors 2022 - BeNeLux

Incasso

Home / Incasso

Het minnelijk traject.

In het buitengerechtelijk (incasso)traject, ook wel het minnelijk traject genoemd, proberen wij een geschil onderling op te lossen. Het liefst zonder tussenkomst van de rechter en zonder gebruik van dwangmiddelen. Wij sturen voor een vast bedrag á € 100,00 exclusief 21% BTW het volgende om uw facturen betaald te krijgen:

 • Een (kosteloze) herinneringsbrief
 • Een aanmaning met aankondiging incassokosten
 • Een ingebrekestelling met 14 dagen om kosteloos te betalen  – los voor € 50,00 excl. 21% BTW
 • Een brief met incassokosten, rente en vooraankondiging gerechtelijke procedure

Onbeperkt incasso module

Voor onze zakelijke relaties bieden wij een losse module onbeperkt incasso voor een vast bedrag per maand. Deze incasso module kunt u bij Lwzjuristen.nl afsluiten voor (v.a.) €100,00 exclusief 21% BTW per maand! De hoogte van het maandelijks bedrag is afhankelijk van het gemiddelde aantal facturen dat u per maand uitstuurt.

Binnen deze module sturen wij voor een onbeperkt aantal dossiers de:

 • Herinneringsbrieven
 • Aanmaningen
 • Sommaties
 • Ingebrekestellingen

Heeft u te maken met betwiste vorderingen? Dan krijgt u met deze incasso module ook een korting van 25% op ons geldend uurtarief!

Vordering indienen

Bel ons

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 17:00
Zaterdag & Zondag: Gesloten
085 – 303 8277


E-mail ons

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie:
contact opnemen

Hoogte van de incassokosten

In de wet staat aangegeven hoe hoog de incassokosten mogen zijn. De wettelijke incassokosten (WIK) worden berekend aan de hand van een staffel en is gebaseerd op het bijbehorende Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten (BIK).

Het doel van de wet is om vooral consumenten en eenmanszaken tegen onredelijk hoge incassokosten te beschermen.

HoofdsomPercentageMaximum
Over de eerste € 2.500,0015%€ 375,00 (min. € 40,00)
Over de volgende € 2.500,0010%€ 625,00
Over de volgende € 5.000,005%€ 875,00
Over de volgende € 190.000,001%€ 2.775,00
Over het bedrag daarboven0,5%€ 6.775,00

Wat mensen van ons vinden

Ons team van juristen adviseert u zodat u weet waar u aan toe bent, vraagt u om aanvullende informatie en regelt uw juridische zaken namens u. Wij nemen deze taken graag voor u uit handen.

Nee. Een enige en laatste betalingsherinnering is voldoende. Ons advies is om 1 betalingsherinnering te verzenden en na 3 dagen een aanmaning te sturen. Meer herinneren of aanmanen is niet effectief en kost u alleen onnodig veel tijd.

Als het gaat om particulieren. De 14-dagen brief (WIK) hoeft u niet te sturen als uw klant een bedrijf (B2B) is.

Een bedrijf is direct incassokosten verschuldigd, zodra de geldende betalingstermijn is verstreken. Uw vordering is daarmee direct opeisbaar. Bedrijven moeten dus direct incassokosten betalen vanaf de datum van betalingsverzuim. Tip: neem wel de algemene voorwaarden door, want hierin kan staan dat er eerst een ingebrekestelling moet volgen!

Bij een betwiste vordering geeft uw klant of opdrachtgever aan dat hij een ‘goede’ reden heeft om de factuur niet te betalen. Deze reden kan zijn: een afspraak die niet volgens de overeenkomst/contract of algemene voorwaarden is nagekomen. Bij een betwiste vordering zal het buitengerechtelijk traject moeten worden doorlopen. Direct uw debiteur voor de rechter slepen kan u duur komen te staan, vooral als de reden van uw debiteur gegrond is! Heeft u te maken met betwiste vorderingen? Wij bekijken of de betwisting juridisch gegrond is en voeren namens u het verweer.

Bij een onbetwiste vordering geeft uw klant of opdrachtgever aan dat hij niet wil of kan betalen. Uw schuldenaar heeft dus geen geldige redenen opgegeven waarom hij niet heeft betaald.

Neem de dagvaarding serieus en schakel hulp in! Verschijnt u niet voor de rechter om verweer te voeren, dan kunnen de vorderingen van de eiser worden toegewezen = hoge kosten voor u. Stuur een e-mail naar info@lwzjuristen.nl en wij kijken graag of wij iets voor u kunnen betekenen.

Het is in goed overleg mogelijk om een zaak aan te nemen op basis van no cure-no pay. Het moet dan bijvoorbeeld wel gaan om onbetwiste vorderingen. U kunt het beste een e-mail sturen naar info@lwzjuristen.nl en wij kijken graag met u mee.

U kunt eenvoudig een incasso opdracht bij ons indienen. Stuur een e-mail naar info@lwzjuristen.nl en wij kijken graag of wij iets voor u kunnen betekenen.

Vordering indienen  5.0
  Zishan is een zeer bekwame jurist die mij heeft geholpen met niet één, maar twee zaken. Dit heeft Zishan ontzettend professioneel en vlot afgehandeld voor mij. Wat ik fijn vond aan de samenwerking met Zishan was dat hij meteen begreep wat mijn problemen waren en mij verschillende opties gaf. Ik ben zeer tevreden over de ongelofelijk aangename samenwerking met Zishan!

  Aryana

  10-11-2021

  Google
  5.0
  Zishan is een zeer bekwame professionele arbeidsrecht advocaat. Bij mijn casus alleen telefonisch en via mail contact gehad, desondanks ontzettend goed contact.
  Vriendelijk en toont begrip voor je situatie. Nam al het contact met de werkgever over, waardoor ik er wat minder zorgen van had. Erg blij dat ik voor dit advocatenkantoor heb gekozen! Heel erg bedankt Zishan!

  Pasanbra

  02-01-2022

  Google